13 Ağustos 2015 Perşembe

RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı süt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tane kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
için için
1 çorba kasesi muratbey lor peyniri
Yapılışı
Tereyağını elinizle iyice yoğurun. Süt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip tekrar yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru merdaneyle açın. Kare şeklinde kesin. (milföy hamuru karesi büyüklüğünde olacak şekilde) Hamurların ortasına gelmiyecek şekilde dört ucundan bıçakla kesin. İç harcını koyup kesilen birer uçlarından yarım katlayıp ortaya yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum: