13 Nisan 2015 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

 
 
 
Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
2 paket vanilya
1 tane kabartma tozu
ıslatmak için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
üzeri için
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
1 kilo süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
Islatmak için toz şekeri ve suyu kaynatıp soğutun. Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, hindistan cevizi, ceviz, galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Büyük bir
dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökün, önceden ısınmış fırında pişirin. Kek biraz ılınınca dilimleyip şerbeti dökün. Krem şantiyi, 1 bardak sütle çırpın. Krema için, bütün malzemeyi karıştırıp krema kıvamında pişirin. Biraz soğuyunca çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar mikserle çırpın ve kekin üzerine dökün. Soğuyunca üzerine bolca hindistan cevizi serpin.

1 yorum:

  1. tam da aradığım tarif...
    uzun süredir denemek istediğim bir tarif...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil