7 Ocak 2015 Çarşamba

SARIKLI BÖREK




Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı silme toz şeker
1 paket instant maya
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
aldığı kadar un
Yapılışı
Ilık süt, sıvıyağ, mahlep, tuz, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini bezle örtün ve hamur iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını 10 parçaya ayırın. Açtığınız hamurlardan birini düz bir zemine alın. Üzerine bir parça tereyağı sürüp yayın. Tekrar ikinci hamuru koyun. Onu da tereyağı ile yağlayın. Açtığınız hamurlar bitene kadar üst üste koyarak işleme devam edin. Hamurları bu şekilde 15 dakika dinlendirin ve ince, tek parça büyük bir hamur olacak şekilde açın. Daha sonra rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz hamurun dışta kalan açılabilecek ucuna işaret parmağınızla bastırın ve diğer elinizle çekerek mezura gibi uzatın. Daha sonra aynı parmağınıza uzayan kısmı mezura sarar gibi sarın. Parmağınızı hamurdan çıkarın. En uçta kalan 2 cm'lik kısmı, hamurdan parmağınızı çıkardığnız oyuğa bastırın. Kestiğiniz diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklarla sarıklı börekleri dizin. Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

4 yorum:



  1. Ellerinize sağlık.Bahçenize bayıldım ayrıca:) - SARIKLI BÖREK


    Kitchen Sweet Kitchen

    YanıtlaSil
  2. Kusura bakmayın, yorumlarda bir sorun yaşadım kazayla silindi ve hemen bulup yayınladım.

    YanıtlaSil
  3. Tarifi okurken elimle o mezura kısmını uygulayıp hayal ettim:)) Sonra da güldüm kendime.

    Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil