3 Aralık 2014 Çarşamba

TRABZON HURMALI NARLI KUP

 
 
 
Malzemeler
yarım kilo süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
nar için
1 su bardağı nar suyu
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
trabzon hurması için
1 su bardağı trabzon hurması suyu
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
süs için
toz antep fıstığı
Yapılışı
Trabzon hurmalı muhallebi için trabzon hurmalarını blenderdan geçirip 1 su bardağına tamamlayın. Nişastayı yarım su bardağı suyla açın. Trabzon hurması suyu, toz şekeri ve nişastalı suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Kuplara paylaştırın. Beyaz muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpıp hurmalı muhallebinin üzerine paylaştırın. Narlı muhallebi için, nişastayı yarım su bardağı suyla açın. Nar suyu, toz şeker ve nişastalı suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin ve kuplardaki beyaz muhallebinin üzerlerine paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder