12 Aralık 2014 Cuma

KIRPIK (SAKALLI POĞAÇA)

 
 
 
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket ınstant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Bir bardak unu bir kaba alıp üzerine toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyin. Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyin. Un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp mayalanması için bekleyin. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. 20-25 dakika daha tepside bırakıp biraz daha mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin. Poğaçaları fırından alın, ilk sıcaklığı gidince bıçakla aralarını kesin. İçlerine kaşar peyniri koyup biraz taşırın, isterseniz taşan kısımlarını ince kıyılmış maydanoza batırıp kırpık görüntüsü verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder