6 Ekim 2014 Pazartesi

MISIRLI ÇUBUK BÖREK

 
 
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içine sürmek için
125 gr tereyağ
için için
1 demet maydanoz
yarım su bardağı mısır
1'er tane yeşil, kırmızı, sarı biber
Yapılışı
Süt, sıvıyağ, sirke, tuz ve unu karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğutun ve buzdolabında biraz dondurun. Hamuru ikiye bölüp tezgahta biraz unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın. Tereyağı sürün ve rulo şeklinde sarıp, buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Diğer hamurada aynı işlemi yapın. İçi için beyaz peyniri çatalla ezin, ince kıyılmış maydanoz ve biberleri katın, mısırıda katıp karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız iki tane rulo hamuru, 2 parmak kalınlığında kesin. Unlayarak biraz açın ve geniş tarafına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum: