15 Ekim 2014 Çarşamba

DUT PEKMEZLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

 
 
Malzemeler
1 tane kakaolu hazır pandispanyanın tek katı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1,5 çay bardağı iri kıyılmış fındık
Yapılışı

Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için derin bir kapta dut pekmezi, 1,5 çay bardağı hindistancevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, tozşeker ve fındığı çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. En son üzerine ayırdığınız yarım çay bardağı hindistan cevizini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ceviz ve çakıl taşı çikolata koyup, dilimleyerek servis yapın.


1 yorum:

  1. vay be değişkmiş. Bildiğimiz yoğun kremalı pastalardan daha sağlıklı. deneyeceğim elinize sağlık

    YanıtlaSil