21 Ağustos 2014 Perşembe

ELMA POĞAÇA


 
 
Malzemeler
2 çorba kasesi un
yarım paket yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
ılık su
için için
muratbey naturena fessita fesleğenli,çörekotlu tel peynir
ayrıca
nane yaprağı
çubuk kraker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. İçine tel peynirden koyup elinizle yuvarlayıp küçük silikon kalıplarına koyun. Çubuk krakeri ortasına batırın. Bir tane nane yaprağını sıcak suda yumuşatıp kenarına batırıp yaprak şekli verin. Diğer hamurlarada aynı işlemi yapın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum: