19 Şubat 2014 Çarşamba

YEŞİL ZEYTİNLİ SUCUKLU PEYNİRLİ PİZZA


 

 
Malzemeler
500 gr un
1 paket instant maya
360 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
üzeri için
3 tane parmak sucuk
8-10 tane biberli yeşil zeytin
2 yemek kaşığı ketçap
Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alın, ortasını açıp maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerlerine ketçap sürün. Herban üçgen peyniri rendeleyin, sucukları ufak doğrayın, biberli yeşil zeytinleri halka şeklinde doğrayın. Hamurların üzerine, sucukları ve zeytini yayın. Peyniri serpip önceden ısınmış fırında pişirin.

2 yorum:

  1. Muratbey naturena peynir, özellikle mi? pizza çok severiz ve yaparım ara sıra. Bu peyniri hiç denemedim. Mozerella gibi bir şey mi?
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kaşar peyniri gibi eriyen bir peynir türü, birde çok güzel aroma tadı olduğu için hamur işlerinde özellikle kullanıyorum, benim kullandığımda domates, fesleğen falan vardı. Çok hoşuma gidiyor hamur işlerinde aromalı peynirler bu yüzden kullandım.

    YanıtlaSil