6 Ocak 2014 Pazartesi

ISPANAKLI MİLFÖY HALKALARI

 

 
 
Malzemeler
10 tane milföy hamuru
yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
tuz
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı sıvıyağda biraz pembeleştirin. Ispanakları irice doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ilave edip elinizle ovun. Suyunu sıkıp ıspanakları soğanın içine atıp 2-3 dakika kavurup ocaktan alın. Bir tane yumuşayan milföyü merdaneyle biraz uzunlamasına açın. Ispanaklı harçtan bir kenarına yayıp rulo yapın. Elinizle biraz uzatıp iki ucunu birleştirip tepsiye dizin. Bıçakla kenarlarına çizikler atın. Diğer milföy hamurlarınada aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

2 yorum:

  1. Nefis gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. emmeğine sağlık canım pratik bir tarif olmuş sevgiler..

    YanıtlaSil