14 Kasım 2013 Perşembe

ISLAK KURABİYE

 
 
Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yapılışı
Şerbeti için süte şeker ilave edin, şeker eriyene kadar bir kasede karıştırın. Hamur için oda ısısında iyice yumuşamış margarine, yumurta, toz şeker, sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.  Pişen kurabiyeleri 2-3 dakika bekletip kasedeki sütlü şerbete tek tek batırıp 3-4 kez çevirip alın ve servis tabağına dizin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder