28 Kasım 2013 Perşembe

ANTEP SALATASI

 
 
Malzemeler
5 tane domates
3 tane soğan
1 diş sarımsak
1 demet maydanoz
3 tane sivri biber
1 tane kornişon turşu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar pekmezi
tuz
Yapılışı
Domateslerin, soğanların ve sarımsağın kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivribiberler, maydanoz ve kornişon turşuyu ince doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alıp harmanlayın. Limon suyu, pulbiber, nane, sumak, nar pekmezi ve tuzu ekleyip harmanlayıp servis yapın.
 

2 yorum:

  1. Bonsoir
    Cette salade me rappelle celles que je mangeais en Iran, il y a plus de 21 ans, c'est très bon et sain !
    merci de ton partage
    sarvenaz

    YanıtlaSil
  2. Yorumun tercümesi,
    Merhaba Bu salata İran'da yedik olanları hatırlatıyor, daha 21 yaşında çok iyi ve sağlıklı orada vardır! Lütfen sarvenaz paylaştığınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil