7 Temmuz 2013 Pazar

MEKİK KEK

 
 
 
Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağ
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı üzüm
Yapılışı
Toz şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ve eritilmiş soğumuş tereyağı ekleyip biraz daha çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya, üzüm ve cevizi ekleyip çok az karıştırın. Mekik kalıplarını tereyağ ile yağlayıp, unlayın. Kalıbın her birine, bir yemek kaşığı karışımdan koyun. 170 derecede önceden ısınmış fırında 20-25 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Not: Üzümü biraz unlayın dibe çökmesin, gerektikçe un ilavesinde bulunun. Fırın derecesini ve pişirme süresini mutlaka kendi fırınınıza göre ayarlayın.

1 yorum:

  1. Elinize sağlık Şimdi çay içeceğim yanına bir tane alabilirmiyim ?

    YanıtlaSil