27 Haziran 2013 Perşembe

VİŞNE KONSERVESİ

 
 
Kavanozların yarısına kadar yıkayıp saplarını temizlediğiniz vişneleri koyun. Üzerine su koyup sıkıca kapatın. Tencereye kavanozları dizin. Üzerini geçecek kadar su koyun, temiz bir tülbent koyun ve ağırlık koyun. Ocakta kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca tencereden kavanozları alın. Bu şekilde vişne konservesini istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman vişne konservesini tencereye boşaltıp isteğiniz miktarda su ve toz şeker koyup pişirip kulanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ah ah nasıl içim gidiyor.
    Taşınma telaşı ile yapamıyorum hiçbişi. Seneye inşallah.

    Kıskanç anne

    YanıtlaSil