30 Mayıs 2013 Perşembe

PİRİNÇLİ BÖREK

 
 
 
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
kızartmak için
sıvıyağ
içi için
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
tuz, karabiber
maydanoz
Yapılışı
Hamur çin tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Cevizden küçük bezeler yapın. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip pişirin. Ocaktan almaya yakın pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu katın. Hamurları bıçak sırtı kalınlığında açıp iç malzemeden koyup kapatın. Kenarlarını ruletle kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder