4 Nisan 2013 Perşembe

KROKANLI PASTA

 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 kahve fincanı ılık su
1 kahve fincanı mısır nişastası
ayrıca
1 poşet krem şanti
1 su barağı süt
1 su bardağı fındık
1 su bardağı toz şeker
muz
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp pişirin. 1 su bardağı şekeri teflon tavada eritin, içerisine fındığı ekleyip 1-2 kez çevirin. Folyoya krokanı yayın. Donunca merdaneyle kırın. Pandispanyayı ikiye bölün. Arasına çırptığınız kremşantiden sürüp muz dizin. Diğer keki üzerine kapatın. Kremşantiyle pandispanyayı kaplayın. Üzerine kırdığınız krokanları serpin.
 

3 yorum: