13 Mart 2013 Çarşamba

KIYMALI NOKUL

 
 
Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket yaşmaya
alabildiği kadar ılık su
1 yumurta sarısı
susam
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
2 tane sivri biber
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun, ince doğranmış biberi, tuzu ve baharatı ekleyip kavurun. Hamuru 3'e bölün. Oklava ile yufka büyüklüğünde açın, iç malzemeden yayıp rulo yapın. 2 parmak enliliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 30 dakika dinlendirin. Sıcak fırında pişirin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder