8 Mart 2013 Cuma

KAVURMALI KÖFTE

 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı yarma
500 gr dana eti
2 çorba kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı
Yarmaya, bir çay kaşığı tuz ve su ekleyip yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Nohut büyüklüğünde toplar yapın. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Etleri küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda etleri kavurun. Ocaktan almaya yakın etin içerisine tereyağı, tuzu, karabiberi ve yarma köftelerini ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
 
 

2 yorum:

  1. Eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok değişik olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil