4 Aralık 2012 Salı

MADEN SULU ÇATALLAR



Malzemeler
1 kahve fincanı maden suyu
125 gr oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine bez örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde çubuk şekli verip iki ucunu birleştirip çatal şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

2 yorum: