29 Kasım 2012 Perşembe

YASSI KADAYIF




Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı yaş maya
alabildiği kadar un
içi için
1 çorba kasesi ince kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
ayrıca
3 adet yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin. Diğer malzemeleri ekleyip boza kıvamında bir hamur hazırlayıp 1 saat bekletin. Teflon tavada birer kepçe alıp kısık ateşte tek tarafını pişirin. Pişen hamurları temiz bir bezin üzerine serin. Yassı kadayıfların pişmeyen iç tarafına tarçınlı ceviz koyup kapatın. Çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak tatlıyı soğuk şerbete batırıp çıkartın.
Not: Teflon tavada yassı kadayıfları pişirirken muhakkak tek tarafını pişirmek gerekiyor yoksa cevizli harcı koyduğunuzda hamurları kapatamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder