22 Kasım 2012 Perşembe

SARAY USULÜ ÇILBIR




Malzemeler
4 adet yumurta
1 bağ ıspanak
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı sirke
ayrıca
yoğurtlu sarımsak
kızdırılmış biberli yağ
Yapılışı
Ispanakları buharda haşlayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı tuzu ve karabiberi katıp pişirin. Pişen kıymaya ıspanağı ekleyip 3-4 dakika kavurun. Kaynayan suya sirkeyi ekleyin. Yumurtaları kaynar suya atıp pişirin. Ispanağı servis tabağına alıp üzerine yumurtayı yerleştirin. Son olarak sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biberi gezdirin.

4 yorum:

  1. Yağmurlu İstanbul sabahından merhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. uzun zaman oldu siteni ziyaret edemeyeli tatlım nasılsın.. Her zamanki gibi en güzel tariflerinle karşımızdasın ellerine sağlık afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglik lezziz gorunuyor
    bende beklerim

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım çılbıra... bir dilim ekmek alayım ve banayım :)

    YanıtlaSil