25 Kasım 2012 Pazar

OTLU KREP DÜRÜMLERİ




Malzemeler
4 su bardağı süt
4 tane yumurta
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
2  yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
içi için
1 tane soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kilo ıspanak
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2-3 dal taze nane
4-5 dal pırasa
4-5 dal pazı
1-2 dal tere
1 çorba kasesi tulum peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı
Krep için süt, yumurta, un, tuz ve tereyağını derin bir kapta mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krep tavasını çok az yağlayıp ocakta ısıtın. Küçük bir kepçe dolusu karışımı tavaya döküp krepleri arkalı önlü pişirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Otları doğrayıp soğana katıp ocakta suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğutup baharatlarını ve peyniri katıp karıştırın. İki tane krebi üst üste koyun. Tüm yüzeyine otlu harçtan yayıp rulo şeklinde sarın. Kalan kreplerede aynı işlemi uygulayın. Dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırında 5-6 dakika kadar tutup üzerine kaşar peyniri rendesi serpip kaşar peyniri eriyinceye kadar  fırında bekletip alın sıcak servis yapın.

3 yorum:

  1. Mmmm nefissss. Canım çekti valla.ellerine sağlık cnm.Tarifi alddım bile.En kısa zamanda denenecekler.

    YanıtlaSil
  2. AH AH NE KADAR GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  3. Enfes görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil