15 Ekim 2012 Pazartesi

BUZDOLABI POĞAÇASI




Malzemeler
250 gr oda ısısında margarin
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı maden suyu
1 tane kabartma tozu
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sulu yoğurt
alabildiği kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi peynir
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 gün bekletin. Ertesi gün hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyup kapatın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

2 yorum: