31 Temmuz 2012 Salı

PATATES MANTISI




Malzemeler
6 tane patates
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ
isteğe göre sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezin. İçerisine tuz ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip yoğurun. Patateslere sekil verip servis tabağına alın. 2 yemek kaşığı sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı soteleyin, kıymayı ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber katın. Harcı patateslerin içerisine doldurun. Yoğurtlu sarımsakla servis yapın.

3 yorum:

  1. hem tadı bilindik ve sevilen bir tat, hem görüntü 10 numara. eline sağlık. afiyet şeker olsun sizlere. hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. hop hop atmak vardı şimdi ağza :D

    YanıtlaSil