20 Temmuz 2012 Cuma

ARABAŞI ÇORBASI



Malzemeler
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
2 litre su
tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
ayrıca
5 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Un, su ve tuzu karıştırıp mahallebi kıvamında pişirip ıslattığınız servis tabağına dökün. Tavuğu tuzla suda pişirin. Soğuyan tavuğu tiftikleyin. Tereyağını eritip iki çorba kaşığı unu kavurun. Domates ve biber salçasını katıp kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve tiftiklediğiniz tavukları katıp pişirin. Hamuruyla birlikte servis yapın.

Herkese Hayırlı Ramazanlar Dilerim.

2 yorum:

  1. adanalı komşularımız vardı bursa'da onlar yapardı bizde yerdik.. öf güzel gidiyordu ama :)

    YanıtlaSil
  2. Münevverciğim, ellerine sağlık, hava sıcak da olsa çorba sofranın vazgeçilmezi değil mi?Hayırlı Ramazan'lar diliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil