25 Mayıs 2012 Cuma

LEBLEBİLİ KURABİYE






















Malzemeler
yarım paket tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
1 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı leblebi tozu
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
yarım su bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
Yapılışı
Leblebiyi robottan biraz iri şekilde çekin. Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine leblebi batırabilirsiniz. Önceden ısınmış fırında pişirin.

5 yorum:

  1. ah ah eskıden ne yerdik leblebi tozunu :)))
    değişik bir tarif ,deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. hmm güzel ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hımmm herzamanki gibi enfes olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Az önce yaptım sonuç hüsran oldu hem tikadi hem de yayildilar yani BN beceremedim :))

    YanıtlaSil
  5. Aslında çok kolay bir kurabiye tarifi, kurabiyeler çabuk tıkar çok fazla yiyemeyiz normaldede. Ama yayılmasının sebebi az un koymuş olabilirsiniz, çok un koyarsanız sert olur, az un koyarsanız dağılır. Tereyağının veya margarinin çok yumuşak olması lazım ki un kıvamını ayarlayabilesiniz.

    YanıtlaSil