28 Mayıs 2012 Pazartesi

KABAK BORANİ




















Malzemeler
6 tane kabak
500 gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Yapılışı
6 su bardağı su ile eti düdüklü tencerede haşlayın. Kabakların kabuklarını çentip yemeklik doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Üzerine haşladığınız eti, nohutu ve etin suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpıp yemeğin suyuyla inceltin. Yavaşça yemeğe ekleyip 1-2 taşım pişirip tuzunu katın. Tereyağında naneyi kızdırıp yemeğe katın.
Hatay yöresine ait bir tariftir.

3 yorum:

  1. harika görünüyor..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bizim kirvenin muhteşem yaptığı kabak borani. ama normal kabakla yapmaz o. balkabağının küçüğü vardır. tadı patates gibidir. bir de özelliği tuzlu yoğurtla yapılmasıdır.
    çok canım çekti. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. MMMMM,ELLERİNE SAĞILIK,ÇOK GÜZEL OLMUŞ.

    YanıtlaSil