29 Mayıs 2012 Salı

ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI




















Malzemeler
8 adet enginar
8 çorba kaşığı pirinç
2 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvıyağ
ayrıca
3 adet havuç
3 adet soğan
16 adet asma yaprağı
1 limon
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayıp havuçları halka haka doğrayıp tencerenin altına yerleştirin. Diğer soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Dolmalık fıstığı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı su ekleyip pişirin. Ocaktan alınca ince doğranmış dereotunu ekleyin. 2 tane asma yaprağını yan yana dizip, ortasına enginarı yerleştirin. Dolmalık harçtan koyup asma yapraklarıyla kapatın. Kapattığınız taraf alta gelecek şekilde tencereye dizin. Yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Üzerlerine limon dilimi dizip kısık ateşte pişirin.


3 yorum:

  1. görüntü muhteşem insanın yiyesi değilde seyredesi geliyor ellerinize sağlık selamlar:))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor, eminim lezzeti de oyledir.Enginarı çok seviyorum.Ellerine sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyor,hiç denemedim ama eminim harikadır,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil