9 Şubat 2012 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ



Malzemeler
2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini örtecek kadar su döküp haşlayın. Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Haşladığınız pirinci suyuyla birlikte sütün içerisine dökün. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Malzemeler özleşene kadar pişirin. Kaselere alın. 1 yumurta sarısı ile sütlacın sulu tarafından 1-2 yemek kaşığı alıp karıştırın. Sütlaçların üzerine bu karışımdan birer tatlı kaşığı gezdirin. Altına soğuk su koyduğunuz tepsiye sütlaçları dizin. Fırının ızgara bölümünde üstü kızarana kadar tutun.

5 yorum:

  1. Görmüş olmak bile mutluluk veriyor.

    YanıtlaSil
  2. Uzerine meyve parcalarıda konulabiir yada dondurmayla, misss:)

    YanıtlaSil
  3. 1,5 su bardağı pirinç çok fazla pilavmı yapıyorsunuz ikincisi sütlaca yumurta koymanıza gerek yok yumurta olmadanda üstü kızarır ama görüntü çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. 2 kilo süt kullandığım için, kullandığım pirinç tam geliyor. Ayrıca kullandığım su bardağı ölçüsü büyük değil. Yumurta sarısı arzuya bağlı, yumurta kullanmadanda yapabilirsiniz. Engin bilgilerinizi paylaştığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil