30 Kasım 2011 Çarşamba

LİMONLU HİNDİSTANCEVİZLİ MUFFİN

 
 
 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2-2,5 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
1 tüp dr oetker vanilya aroması
1 tüp dr oetker limon aroması
yarım limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtayla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip 5-10 saniye daha çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. Gerekirse un ilavesinde bulunabilirsiniz. Muffin kalıplarını margarinle yağlayın. Kalıpların 3'te 1'ini harçla doldurun. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder