9 Ağustos 2011 Salı

LEBENİYE ÇORBASI



Malzemeler
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
3 lt su
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
tuz
Yapılışı
Ete hiç yağ eklemeden tencerede kavurun. Üzerine suyu döküp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ete pirinci ve nohutu ekleyip pişirin. Ayrı bir yerde unu, yumurtayı ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp ılıştırın. Yavaşça çorbaya ekleyin. Pişinceye kadar karıştırın. Tuzunu ekleyin. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün.

3 yorum:

  1. ailemizin favori çorbası. ama ben genelde tavuk ya da kıyma ile yapıyorum . ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Bu mübarek günlerdede böyle görüntüler midemizi harekete geçiriyor.Görüntü harika ,ellerinize sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık.Henüz denemediğim ama denemek istediğim bir çorba.Sevgiler:)

    YanıtlaSil