28 Şubat 2011 Pazartesi

DEREOTLU KURABİYE




Malzemeler
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr beyaz peynir
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine, sıvıyağ, peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru merdaneyle düz bir zeminde unlayarak açın. Kalıpla şekil çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder