16 Aralık 2010 Perşembe

TIRTIL KURABİYE



Malzemeler
8 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 tane yumurta
1 paket vanilya
1 tüp dr oetker limon aroması
ayrıca
1 paket bitter çikolata
hindistan cevizi
fındık
antep fıstığı
marmelat
Yapılışı
Margarin ve pudra şekerini mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Limon aromasını ekleyin. Yumurtaları teker teker kırıp çırpmaya devam edin. Un ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Karışımı sıkma torbasına koyup tırtıl şeklinde uç takın. Yağlanmış fırın tepsisine sıkın. Önceden ısınmış fırında fazla pembeleştirmeden pişirin. Kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürüp iki taneyi birbirine yapıştırın. Bitteri benmari usulü eritin. Kurabiyelerin ucunu bittere batırıp hindistan cevizi, fındık ve antep fıstığına batırın.

1 yorum: