11 Eylül 2010 Cumartesi

TAVUKLU GÜVEÇ



Malzemeler
10 adet tavuk incik
4 tane patates
3 tane soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
5 adet sivri biber
4 adet patlican
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Patatesi ve patlicanı yemeklik doğrayın. Sivri biberleri üçe bölün. Domateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın. Sarımsakları üçe bölün. Güveçe sırasıyla soğanı, tavuğu, patatesi, patlicanı, biberi, sarımsağı ve tuzunu katın. En üstüne domatesleri dizin. Salçayı 1 bardak suda eritin. Güvecin üzerine dökün. Tereyağını üzerine yerleştirin. Odun ateşinde veya fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra baharatlarını serpin.

2 yorum:

  1. MİSS GİBİ DE KOKTU ...GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİM ..

    YanıtlaSil
  2. Yaa ama ben hep acıkıyorum, hep hep hep hep. Açım yaa :D

    YanıtlaSil