12 Ağustos 2010 Perşembe

AVCI BÖREĞİ



Malzemeler
içi için
200 gr kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 tane soğan
tuz
karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı ceviz
yarım demet maydanoz
ayrıca
4 tane yufka
3 tane yumurta
1 çorba kasesi galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönünceye kadar pişirin. Bulguru sıcak suda ıslatın. Kavrulan kıymayı ocaktan alıp içerisine bulguru, cevizi, maydanozu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırın. Yufkayı 6 'ya bölün. İçerisine bolca iç malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın.

4 yorum:

  1. avcı böreğini bir yapamadım gitti.yapamamaktan değil nasip olmadı bir türlü.ellerine sağlık.çok nerfis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Çok şık ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır yememiştim bu böreği, çok güzel görünüyor hemen yapıcam, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok severim bu böreği,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil